Crisisbegeleiding

Een crisisbegeleiding is een ambulante/mobiele begeleiding die tot doel heeft om een veranderingsproces op gang te brengen en veiligheid te installeren (max. 28 dagen, 1x verlengbaar met 14 dagen) in een acuut beleefde noodsituatie waarin onmiddellijk hulp moet worden geboden.

Kenmerken

Gedurende 1 maand: 3 contacten per week, duur: 2 uur per week – tot de leeftijd van 17 jaar

Acties bij crisisbegeleiding Omschrijving van de acties
Stress-verlagend werken Spanningen en zwaar emotioneel geladen situaties ontmijnen ter voorkoming van verdere escalatie of crisissituaties.
Veiligheid installeren en bewaken Installeren en bewaken van de veiligheid van elk gezinslid met expliciete aandacht voor de veiligheid van het kind.
Planmatig werken Vertalen van de hulpverleningsnoden van een cliënt naar een samenhangend en gepast hulpverleningsaanbod en/of hulpverleningstraject (via bv. een handelingsplan, zorgplan, begeleidingsplan, behandelplan).

Organisatorische randvoorwaarden bij crisisbegeleiding
Meldpunt crisisjeugdhulp Een crisisbegeleiding kan enkel opgestart worden op verwijzing van het meldpunt crisisjeugdhulp.
Betrokkenheid aanmelder De hulpverlener die de aanmelding deed blijft zoveel mogelijk betrokken bij de crisisinterventie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de CAPTCHA code in. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.