Geestelijke Gezondheidszorg [GGZ]

RT-GGZlogo CGGVoor de sector Geestelijke Gezondheidszorg zijn enkel de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg gevat door het decreet ‘Integrale jeugdhulp’. De kinder- en jongerenpsychiatrie vallen immers onder het Gezondheidsbeleid van de federale regering.

Een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg is een ambulante voorziening, wat betekent dat je er niet kunt opgenomen worden.

Volwassenen kunnen er terecht met problemen als depressie, relatieproblemen, stress, seksuele moeilijkheden, angsten en fobieën, burn-out, alcoholisme, slapeloosheid, psycho-somatische symptomen.

Kinderen en hun ouders kunnen zich aanmelden met gedragsmoeilijkheden, opvoedingsproblemen, bedwateren, angsten, stotteren, puberteitsproblemen, schoolproblemen.

Mensen worden vaak naar een CGG verwezen door de huisarts, door een ziekenhuis, door de jeugdbescherming, maar men kan ook op eigen initiatief een afspraak maken voor een probleemverkennend gesprek. Afhankelijk van de problematiek zal men verder terechtkunnen bij een van de teamleden: dat kan een psychiater zijn, een psycholoog of een maatschappelijk werker.

In de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg kan je terecht voor twee typemodules.

1 – Diagnostiek van geestelijke gezondheidsproblemen bij minderjarigen

Voor meer details: CGG-01-Diagnostiek

2 – Behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen bij minderjarigen

Voor meer details: CGG-02-Behandeling

  • TEKST 1

  • TEKST 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de CAPTCHA code in. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.